fbpx
Blog

Η ομάδα του TFC μοιράζεται “νόστιμες” γιορτινές αναμνήσεις

Οι μέρες των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς είναι η καλύτερη ευκαιρία για να επιδοθούν όλοι σε επίδοξες μαγειρικές. Οι γευστικές αναμνήσεις της περιόδου αυτής είναι σίγουρα από τις πιο έντονες. Από τα οικογενειακά φαγητά που όλοι περιμένουμε κάθε χρόνο, μέχρι τα εξωτικά εδέσματα που δοκιμάσαμε μια φορά σε κάποιο χριστουγεννιάτικο ταξίδι, όλοι έχουμε συνδέσει τις γιορτές με το φαγητό. Ευκαιρία λοιπόν για τους συντάκτες του TFC να μοιραστούν την αγαπημένη τους “βρώσιμη” ανάμνηση από τις μέρες αυτές.

Θα με αναγκάσεις πάλι να πω για τα churros που είχα φάει Χριστούγεννα στη Γαλλία;

Χρήστος Χρηστακίδης

Τσουρέκι με κρέμα κάστανο! Άαααχ…

Σοφία Ζουλούμη

Το μοναδικό “έθιμο” του γιορτινού τραπεζιού είναι πως κάθε χρόνο επιχειρούμε μια καινούρια συνταγή για βασιλόπιτα. Και κάθε χρόνο αποτυγχάνει, οπότε λέμε πως την επόμενη Πρωτοχρονιά θα δοκιμάσουμε κάτι άλλο!

Μαρία Φιλιππίδου

To ρολό κοτόπουλο που με κυνηγάει από τότε που θυμάμαι τον εαυτό μου μη δίνοντας μου την ευκαιρία να αποφασίσω αν όντως μ’αρέσει ή όχι.

Μαρίνα Ζιγνέλη

Η γέμιση της γαλοπούλας: ναι, είναι η μεγαλύτερη χριστουγεννιάτικη αμαρτία μου και πρωταγωνίστρια είναι η γιαγιά μου η Κάθριν. Κάθε Χριστούγεννα έφτιαχνε γαλοπούλα, μια συναρπαστική γέμιση και ερχόταν το μεσημέρι πριν το βραδινό τραπέζι, την ώρα που ροχάλιζαν όλοι και τρώγαμε ο καθένας από ένα πιάτο, κρυφά από όλους!

Άγγελος Κουρέπης

Το ελληνογερμανικό ρεβεγιόν που κάνουμε κάθε χρόνο μου έμαθε την έννοια της fusion κουζίνας πολύ πριν γνωρίσω την ονομασία της. Παραδοσιακά γερμανικά κι ελληνικά φαγητά μπλέκονται με πολλή αγάπη σ’ ένα ιδιόμορφο τραπέζι. Και αν πρέπει να επιλέξω τον πρωταγωνιστή, αυτός είναι το μαγειρεμένο γλυκόξινο κόκκινο λάχανο, γερμανική σπεσιαλιτέ που είτε μισείς, είτε λατρεύεις.

Νεφέλη Γκίκογλου

Λαχανοντολμάδες που για κάποιο λόγο πάντα κάποιος έφτιαχνε για το τραπέζι και χοιρινό με πατάτες στο φούρνο. Κανένα δεν τιμάω, αλλά αναγνωρίζω ότι χωρίς αυτά δεν είναι Χριστούγεννα.

Γεωργία Λαδοπούλου

Ποια είναι η δική σας αγαπημένη γιορτινή “νόστιμη” ανάμνηση;

9

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *